Αυτή η θέση είναι αφιερωμένη στη διδασκαλία της αθλητικής φωτογραφίας σε όλα τα επίπεδα ικανότητας. Εδώ, το Club Ennea καλύπτει τα βασικά για τους φωτογράφους που μόλις αρχίζουν.

1) Εξοπλισμός

Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες η Nikon ανακοίνωσε ότι έχει ακυρώσει την παραγωγή της νέας σειράς DL φωτογραφικών μηχανών premium compact. Εν ολίγοις, τα smartphones έχουν καταστήσει τις συμπαγείς κάμερες παρωχημένες μέσω προηγμένου λογισμικού, μικρού μεγέθους και επαρκούς ποιότητας εικόνας. Μία από τις λίγες περιοχές που τα smartphones δεν είχαν καμία επίδραση, και πιθανώς ποτέ δεν θα είναι, είναι η αθλητική φωτογραφία που απαιτεί τη χρήση εξειδικευμένου εξοπλισμού για να αποκτήσει ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Οι αθλητές φωτογράφοι τείνουν να είναι μερικές από τις μεγαλύτερες κεφαλές εργαλείων. Ο λόγος είναι απλός: η λήψη μεγάλων αθλητικών εικόνων είναι πολύ πιο εύκολη όταν ο εξοπλισμός σας είναι κορυφαίος. Ωστόσο, ο εξοπλισμός δεν κάνει τον φωτογράφο και αυτό το άρθρο αφορά την εκμάθηση των βασικών χαρακτηριστικών της αθλητικής φωτογραφίας και όχι της ταχύτητας που έχετε.

Η Club Ennea ξεκίνησε να γυρίζει αθλήματα με φακό Nikon D3300 και Nikon 55-200mm f / 4-5.6. Κοιτάζοντας πίσω σε αυτές τις εικόνες είμαστε ευχαριστημένοι από τις στιγμές που καταγράψαμε, όχι σταθεροποιημένες σε pixel-peeping τελειότητα. Το μόνο που χρειάζεστε για να αρχίσετε να παίζετε αθλήματα είναι μια φωτογραφική μηχανή DSLR ή κάτοπτρο χωρίς κάτοπτρο, με φακό ικανό να είναι τουλάχιστον 200 χιλιοστά (ισοδύναμο πλήρους καρέ).

 2) Πριν από την εκδήλωση

Οι περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να φωτογράφουν αθλήματα επειδή εμπλέκονται σε σχολική εφημερίδα ή το παιδί τους συμμετέχει σε ομάδα αθλητών. Είμαστε εμπνευσμένοι από αυτή την ευκαιρία να βγούμε εκεί και να δημιουργήσουμε όμορφες εικόνες. Αλλά, όχι τόσο γρήγορα! Είναι σημαντικό να προετοιμαστείτε για το μεγάλο παιχνίδι προτού φτάσετε στο περιθώριο.

Πρώτα απ ‘όλα, γνωρίζετε τη φωτογραφική μηχανή σας και το τρίγωνο έκθεσης! Τίποτα δεν είναι πιο απογοητευτικό από τη λήψη των φωτογραφιών σας και βλέποντας ότι είναι όλα θολά, εκτός εστίασης, ή πάνω / υποεξαγόμενα. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να γνωρίζετε πώς όλα τα στοιχεία της φωτογραφικής σας μηχανής λειτουργούν πριν αρχίσει η δράση. Οι ρυθμίσεις εστίασης, οι αυτόματες λειτουργίες, η ισορροπία λευκού και ο τρόπος ελέγχου της έκθεσής σας αποτελούν μερικούς από τους βασικούς τομείς για τους οποίους θα μάθετε.

Ανεξαρτήτως του επιπέδου ανταγωνισμού, πρέπει να επικοινωνήσετε με τον συντονιστή εκδήλωσης, τον εκπρόσωπο των μέσων ενημέρωσης ή τον διευθυντή στίβου πριν φτάσετε. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη λήψη φωτογραφιών στην εκδήλωση, αλλά η επαφή σας μπορεί να σας ζητήσει να μείνετε μακριά από συγκεκριμένες περιοχές και σίγουρα θα εκτιμήσουν να γνωρίζουν τι συμβαίνει όταν ξεκινά η εκδήλωση. Για τα πρωταθλήματα και τους συλλογικούς αγώνες τα πράγματα μπορούν να γίνουν πιο περιοριστικά, καθιστώντας ακόμη πιο απαραίτητη την προηγούμενη επαφή.

Τέλος, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τους κανόνες του αθλητισμού που σχεδιάζετε να πυροβολείτε. Όσο καλύτερα γνωρίζετε το παιχνίδι, τόσο καλύτερα θα είναι οι φωτογραφίες σας. Υπάρχουν δεκάδες διαδικτυακά φόρουμ αφιερωμένα στη διδασκαλία των καλύτερων θέσεων γυρίσματος, τύπων εικόνων που ψάχνουν, εξοπλισμού για χρήση κ.ο.κ. Μια γρήγορη αναζήτηση Google είναι μόνο που χρειάζεστε.

 
3) Στην εκδήλωση

Έχετε προετοιμάσει τον εαυτό σας για τον ανταγωνισμό? τώρα αισθάνεστε σίγουροι και ενθουσιασμένοι για να πάρετε μερικές μεγάλες λήψεις. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι μόλις μπείτε στο περιθώριο με τη φωτογραφική μηχανή σας, υπάρχει ένας άγρυπνος κώδικας δεοντολογίας που ανατίθενται στους φωτογράφους να ακολουθήσουν. Ας δούμε μερικές βέλτιστες πρακτικές ενώ βρίσκεστε στην εκδήλωση με τη λήψη φωτογραφιών.

Μείνετε εκτός του αγωνιστικού χώρου, ενώ οι αθλητές είναι ενεργοί ή το ρολόι τρέχει.

Σεβαστείτε τους υπαλλήλους, τους προπονητές, τους αθλητές και το προσωπικό ανά πάσα στιγμή. Οι δουλειές τους είναι πιο σημαντικές από τις εικόνες σας.
Αποφύγετε την αντιαθλητική συμπεριφορά ή την κακοδιαχείριση (ελπίζουμε ότι αυτό είναι προφανές).

Δώστε προσοχή σε αυτό που συμβαίνει γύρω σας. Δεν θέλετε να πάρετε τον τρόπο ή να τραυματιστείτε επειδή το κεφάλι σας δεν είναι όπου πρέπει να είναι.
ΜΗ χρησιμοποιείτε το φλας στη φωτογραφική μηχανή. Είναι πολύ αποσπούν την προσοχή σε όσους βρίσκονται γύρω σας.

Συστήσου. Κάντε συνδέσεις με άλλους φωτογράφους και αφήστε τους υπαλλήλους να γνωρίζουν ποιοι είστε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here